
صنعت معدن و تمایل جهانی برای استفاده از تجهیزات پایش از راه دور
گسترش همهگیری کرونا، تمامی صنایع و کسبوکارها در سرتاسر جهان را به سمت کاهش ساعت کار حضور کارکنان سوق داده است، صنایع معدنی هم از این امر مستثنی نبودهاند. قبل از همهگیری کرونا هم کسبوکارهای معدنی به دنبال فراهم آوردن امکانات و تجهیزات کنترل از راه دور بودند، اما با وجود این بیماری و شرایطی که به دنبال آن به وجود آمد این امر با سرعت بیشتری محقق شد. پیش از این بیشتر بررسیها و نظارتها بر معادن بهصورت حضوری صورت میگرفت، درحالیکه هماکنون اغلب شرکتهای مطرح دنیا به سرعت خود را با شرایط جدید تطبیق داده و به دنبال استفاده از فناوریها و تجهیزات پیشرفته هستند تا بتوانند دادههای خود را در خارج از سایت استخراج و ارزیابی نمایند.
با توجه به پیشرفتهای روزافزون در حوزه تجهیزات کنترل از راه دور در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با آخرین دستاوردهای این حوزه آشنا کنیم. در ادامه همراه ما باشید.
1. تغییرات سازمانی
با شیوع COVID-19، بسیاری از سایتهای معدنی در سراسر جهان مجبور شدند حضور فیزیکی خود در سایتهای عملیاتی را کاهش داده و بسیاری از فعالیتهای خود را به خارج از سایت منتقل کنند. بنابراین در اولین گام باید بتوانند تجهیزات و فضایی را فراهم کنند تا امکان کنترل از راه دور فعالیتهای سایت ایجاد شود. با ایجاد این فضا نتایج جالب و مثبت زیر به دست خواهد آمد:
تعیین وظایف به شکل واضحتر: وقتی قرار است برخی از وظایف از راه دور انجام شود، باید وظایف به درستی مشخص شده تا تداخلی میان کارها به وجود نیاید.
امکان همکاری با افراد متخصص بیشتر: بسیاری از افراد متخصص، افراد بومی سایتها نبوده و تمایلی به کار اقماری ندارند. بنابراین برای موقعیتهای شغلی موجود در سایتهای معدنی درخواست نخواهند داد. در اینصورت اگر شما امکانات کنترل از راه دور را فراهم آورده باشید میتوانید از تخصص این افراد هم استفاده کنید.
گردش کار بهتر: اغلب هنگامیکه یک واحد مرکزی وظیفه بررسی نتایج و گردش کار را به عهده میگیرد، امکان ردیابی بهتر شاخصها فراهم میشود و خواهیم توانست عملیاتهای استانداردتری را داشته باشیم.
2. ایجاد سیستم ارزیابی متمرکز
با اتصال چندین نوع ارزیابی مختلف، میتوان مقایسه بهتری از عملکرد سایتها داشت و به سؤالات زیر جواب بهتری داد:
“آیا کاهش عملکرد رو به فزونی است؟”
“آیا فعالیت سایتها به همان صورت که پیشبینی شده بود، پیش میرود؟”
با ایجاد یک سیستم دیجیتال یکپارچه میتوان به این سؤالات به راحتی پاسخ داد. در واقع با این سیستم نه تنها میتوانید تحلیلهایی براساس تاریخ روز یا تاریخهای گذشته انجام دهید، بلکه میتوانید شرایط خاص را نیز شبیهسازی کرده و تأثیر برخی تغییرات در آینده را هم پیشبینی کنید.
علاوه بر این، وجود یک سیتم ارزیابی متمرکز این امکان را به وجود آورده است که دلایل اساسی کاهش عملکرد را خیلی سریع تشخیص داده و آنها را برطرف کرد. به عنوان مثال با این سیستم میتوان به سرعت فهمید مشکل محدود به یک دستگاه یا چند دستگاه، یک اپراتور یا چند اپراتور است؟
3. نگاه جامع به حفظ ارزش و سلامت داراییها
وقتی سایتها منابع داده خود را برای ایجاد تصویر بهتر از حوادث مربوط به یک توقف به یکدیگر متصل میکنند درنهایت میتوان تحلیل بهتری نسبت به رخدادهای خط تولید داشت و با یکسری از اقدامات موجب کاهش توقفات خطوط تولید شد.
اخیراً، یکی از سایتها با مشکل گرمای بیش از حد دستگاههایش مواجه شده بود، اما به لطف دادهها و هشدارهای مربوط به سلامت داراییها، تحلیلگران سلامت دارایی به سرعت (در عرض یک ساعت) توانستند تشخیص دهند که مشکل اساسی در واقع از مبدل گشتاور بوده و در جهت رفع آن اقدام نمودند.
4. مدل پیشبینیکننده
اگر مجموعهای از دادههای غنی و سیستمی داشته باشید، خواهید توانست پیشبینی کنید که چه زمانی اجزا و ماشینها نیاز به سرویسدهی، تعمیرات یا تعویض قطعه خواهند داشت. این تعمیرات پیشبینی شده هوشمند بوده و سبب میشود تا زمان خرابیها تا حد امکان کم شود.
5. نظارت
در حال حاضر استفاده از شبکههای بیسیم، برای سایتهای معدنی، رایج شده است. به این ترتیب میتوان از راه دور کار نظارت و بازرسی از تجهیزات و حتی عیبیابی دستگاهها در حین کار را انجام داد. درنتیجه زمان خرابیها به حداقل مقدار ممکن خواهد رسید. حتی میتوان هشدارهایی را برای سیستم درنظر گرفت تا با استفاده از آن نیازی نباشد تحلیلگران به طور مداوم دادهها را مورد بررسی قرار دهند و تنها در صورت مغایرت و ایجاد مشکل از آن اطلاع خواهند یافت.
با وجود اینکه استخراج داده برای نظارت بر حفظ ارزش و سلامت داراییها نسبتاً آسان است، اما متأسفانه اغلب توجه زیادی به نحوه استفاده از آن نمیشود. برای دستیابی به این امر تنها کافی است بین واحدهای IT و تعمیرات و نگهداری ارتباط معناداری ایجاد کرد.
همهگیری کرونا تمامی صنایع را با تغییرات اساسی مواجه کرده است و صنعت معدن نیز در حال تطبیق خود با این تغییرات است، به نحویکه در تمامی این مدت تلاش کرده همگام با فناوری روز از تکنولوژیهای کنترل از راه دور استفاده کند. البته باید درنظر داشت که به منظور موفقیت آمیز بودن این تغییر باید رویکردی عملگرایانه و تخصصی درنظر گرفت تا بتوان از صرف هزینه یا زمان غیرضروری برای اجرای برنامههای طولانی مدت اجتناب کرد.