برنامه توسعه
با توجه به مسائل مطرح شده اگر بخواهیم از تکنولوژیهای جدید استفاده کنیم، باید تیمی دقیق و متخصص برای تحقیق و توسعه داشته باشیم که بتوانند همه مسائل را بررسی و مشکلات کارخانهها را شناسایی کنند و روشهای نوین و نوآورانه برای حل مشکلات را پیدا، استخراج و عملیاتی کنند.
برای این مسئله دو مؤسسه پشتیبان داریم، یک مؤسسه پایلوت پلن در دل مجموعه فکور صنعت که در اطراف تهران قرار دارد که در نوع خودش در خصوص فرآوری سنگآهن منحصر به فرد بوده و به عبارتی در خاورمیانه مشابه این شرکت وجود ندارد و از نظر تجهیزات پایلوت پلن و متخصصین عالی هستند. این مؤسسه نمونههایی که ما از معادن مختلف بدست آوردهایم را تست کرده، به عبارتی آنچه قرار است در آینده در کارخانه عملیاتی شود ابتدا در این مجموعه به صورت پایلوت تست و مشاهده میشود. این پشتیبانی بسیار قوی است به این دلیل که جدیدترین نوآوریهای دنیا در این مجموعه استفاده شده است.
دومین پشتیبانی ما، شرکت فکور مغناطیس اسپادانا بوده که در حال حاضر بهعنوان طراح و سازنده تجهیزات فرآوری کنسانتره صنعت آهن فعالیت مینماید و دارای واحد تحقیقاتی قوی است. تمرکز واحد تحقیقات این مجموعه روی توسعه تجهیزات فرآوری بوده و با ارتباطات بینالمللی خوبی که دارند میتوانند این موارد را به خوبی مدیریت کنند.
در حال حاضر مجموعه راهبر فرآیند آریا به عنوان یک مجموعه نوآور و متفاوت نسبت به مجموعههای سنتی وارد صنعت معدن کشور شده است. با نگاهی اجمالی به چشمانداز راهبر متوجه میشویم که برای شرکت، سرعت رشد بالا و قابلتوجهی در نظر گرفته شده، به گونهای که با در نظر گرفتن سه ویژگی نوآور بودن، بهرهور بودن و سبز بودن، بهرهبرداری در تراز جهانی مدنظر است.
چشمانداز مطرح شده فقط نقش آرزویی بر روی کاغذ نیست! یکی از دلایل ترسیم چنین چشماندازی، گام بلند و قابل توجه گروه نماد صنعت پارس برای خرید معادنی خارج از ایران، مانند استرالیا است که در پی آن کارخانجات تولید کنسانترهای در آیندهای نزدیک افتتاح خواهند شد که قرار است شرکت راهبر مأموریت بهرهوری از این مجموعهها را به عهده بگیرد. بنابراین راهبر فرآیند آریا باید بتواند برای پیشبرد اهداف کلی هلدینگ خود را آماده حضور در جوامع بینالمللی کند.
همانگونه که عنوان شد یکی از چشماندازهای شرکت حضور در میادین بینالمللی در حوزه بهرهوری است که این امر نیاز به برنامهریزی و بررسیهای گسترده دارد. برای مثال در حال حاضر در حدود 1 میلیون تن کنسانتره مواد معدنی تولید میشود که این میزان در چشماندازهای آتی باید به بیش از 12 میلیون تن برسد. این امر بیانگر این مسئله است که راهبر فرآیند آریا به سرعت بالایی در زمینه پیشرفت نیاز خواهد داشت. درواقع طراحی نظام مدیریتی، جذب متخصصین و پرورش منابع انسانی نخبه در این حوزه و شبکه همکارانی که راهبر دارد در مجموع میتواند فضایی تشکیل دهد که بتوان از این رشد مطمئن شد. نکته دلگرمکننده تعداد بالای کارخانجاتی است که مشغول به بهرهوری هستند که تا یکی دوسال آینده بیش از ده میلیون تن تولید کنسانتره در آنها به بهرهبرداری خواهد رسید و قطعاً این کارخانجات به شرکتی نیاز خواهند داشت که متولی بهرهبرداری شود. در این شرایط راهبر برای پذیرش این نقش شانس بسیار بالایی دارد و میتواند در این مسیر رشد شتاب بالایی داشته باشد.