چگونه می‌توان کنترل مدیریتی بهتری در بخش نگهداری و تعمیرات داشت؟

 

اصل مهم در طراحی و ساماندهی سیستم‌های نگهداری و تعمیر، این است که باید همواره روند تکاملی استراتژی‌های نت را در نظر بگیرید. نت درواقع از حروف ابتدایی کلمات نگهداری و تعمیر به وجود آمده است. برای مدیریت بهتر نت باید اتلاف را کاهش داد و اتلاف در سیستم به معنای بالا رفتن قیمت تمام شده امور نت بدون ایجاد هیچ ارزش افزوده‌ای است. البته به‌منظور برنامه‌ریزی کارا وکنترل مدیریتی اثربخش‌تر، محاسبه مدت زمان استاندارد انجام فعالیت‌های نت را فراموش نکنید. در ادامه به شما خواهیم گفت به کارگیری چه راهکارهایی به شما در جهت کنترل مدیریت بهتر در بخش نگهداری و تعمیرات کمک خواهد کرد؟

 

ایجاد بانک اطلاعاتی جامع، استفاده از سیستم‌های مکانیزه و استفاده از ابزار مدیریت دیداری می‌تواند به مدیریت بخش نگهداری و تعمیرات کمک کند.

 

طراحی بی نیاز از تعمیر

یکی از استراتژی‌های مهم نت که امروزه برای کم کردن مشکلات از آن بهره می‌گیرند مدل طراحی بی‌نیاز از تعمیر است. برای این منظور سیستم را با تغییر در سازه یا تغییر در طرح تجهیزات بازطراحی می‌کنند. این باز طراحی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  1. انجام فعالیت‌هایی جهت حذف مشکلات مرتبط با طراحی اجزای ماشین‌آلات و تجهیزات
  2. طراحی مجدد اجزای ماشین با هدف حذف علل وقوع خرابی‌ها، به کمک روش‌هایی مانند تحلیل ریشه‌ای علل

در نظر داشته باشید که این راهکارها تنها یک بار برای بهبود و ارتقاء سطح عملکرد تجهیزات مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

طراحی بی‌نیاز از تعمیر

 

در طراحی بی‌نیاز از تعمیر چه اهدافی در نظر گرفته شده‌اند؟

هر روش و مدلی به منظور دستیابی به یکسری اهداف خاص طراحی می‌شود. طراحی بی‌نیاز از تعمیر نیز با 3 هدف زیر به وجود آمده است:

  1. پیشگیری از نیاز به نت (افزایش MTBF)
  2. بهبود قابلیت تعمیرپذیری (کاهش MTTR)
  3. خطاناپذیرسازی

 

برای افزایش کارایی از ابزار مدیریت دیداری استفاده کنید

شما به‌عنوان یک مدیر می‌توانید در بازرسی‌ها به منظور سهولت کار خود از ابزار مدیریت دیداری بهره بگیرید. مدیریت دیداری ابزاری ساده ولی تأثیرگذار در بهبود وضعیت ماشین‌آلات به حساب می‌آیند. برای سهولت بازرسی‌ها و تعمیرات می‌توانید به جای پرچ‌های زیاد روی دریچه‌های مربوط به بازرسی از جایگزین‌هایی مانند لولا، سوراخ‌های متناسب، ریل کشویی، پنجره و دستگیره استفاده کنید.

 

ایجاد بانک اطلاعاتی چه تأثیری بر بهینه‌سازی بخش نت دارد؟

مهمترین اقدام مدیریتی جهت بهبود مستمر در نت گردآوری و تحلیل داده‌های مربوط به تجارب کسب شده است. از ماحصل این تحلیل می‌توان برای بهبود طراحی و بهینه‌سازی روش‌ها و استراتژی‌های آتی در بخش نگهداری و تعمیر بهره برد. بخش مهمی از مؤلفه استراتژی نگهداری هوشمندانه یا پویشگرانه وجود این سیکل است. اگر با وقوع هر خرابی اضطراری که سابقه‌ای درمورد آن وجود نداشته، داده‌های مربوط به رفع خرابی به‌طوردقیق مستند شوند با بهره‌گیری از آنها می‌توان فرم راهنمای انجام فعالیت را تدوین نمود.  بهتر است بدانید اگر برای کنترل خرابی‌های تکراری برنامه‌ای ندارید، درواقع برای مراقبت از دارایی‌های خود هیچ فکری نکرده‌اید. درتفکر نظام‌های نوین نت، هدف ازطراحی و اجرای سیستم‌های نگهداری و تعمیر، صرفاً کم کردن خرابی‌های ناگهانی دستگاه‌ها و تجهیزات نیست بلکه هدف اصلی مدیریت دانش اطلاعات است. در این میان ورودی‌های اشتباه نه تنها به بهبود کمک نمی‌کند که باعث ایجاد گزارشات ناصحیح و درنتیجه تصمیم‌گیری‌های غلط شده و باعث زوال سازمان خواهند شد.

 

سیستم‌های نگهداری و تعمیر

 

اطلاعاتی که گردآوری آنها در هر سازمانی ضروری است

برای مدیریت صحیح بخش نگهداری و تعمیرات باید اطلاعات زیر در سیستم وجود داشته باشد:

  1. گزارشات خروجی
  2. سطح موجودی‌ها و دستورات خرید
  3. لیست قطعات و مواد مصرفی
  4. سابقه تعمیرات
  5. تحلیل هزینه‌ای (واقعی در برابر استاندارد)
  6. دستور کارهای مربوطه (پیشگیرانه، اضطراری و از کار افتادگی)
  7. داده‌های ورودی
  8. اطلاعات تجهیزات و لیست قطعات مربوطه
  9. فعالیت‌های برنامه‌ای نت
  10. سوابق تعمیرات انجام یافته
  11. موجودی قطعات یدکی
  12. اطلاعات پرسنلی، سطوح مهارت، دستمزدها و غیره

 

کامپیوتر و سیستم‌های مکانیزه چه کمکی به بهبود فرایندهای نت می‌کنند؟

کامپیوتر می‌تواند در برنامه‌ریزی و تحلیل امور مربوط به نگهداری و تعمیرات بسیار مفید باشد که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. تشکیل پایگاه اطلاعاتی از لیست تجهیزات، کارت شناسایی و مشخصات فنی، کارت اطلاعات نگهداری و تعمیر، دستورالعمل‌های نگهداری تعمیر، جداول عیب‌یابی، کارت سابقه تعمیرات و غیره.
  2. تهیه برنامه زمان‌بندی انجام امور نگهداری و تعمیر و اخذ بازخوردهای لازم
  3. کمک به انجام تحلیل ریشه‌ای خرابی‌ها، تجزیه و تحلیل حالات و اثرات بالقوه خرابی و سایر فعالیت‌های مربوط به نگهداری هوشمند
  4. روندیابی نتایج انجام نگهداری و تعمیر پیش‌بینانه
  5. مدیریت و برنامه‌ریزی انجام درخواست‌های تعمیر اضطراری-اصلاحی
  6. کمک به انجام محاسبات تحلیل عمر
  7. حل مدل‌های مختلف به منظور یافتن زمان بهینه تعویض قطعات و دستگاه‌ها
  8. تهیه گزارشات مختلف جهت مدیریت از قبیل روند هزینه‌های نیروی انسانی، مصرف قطعات یدکی، شاخص‌های سنجش اثر بخشی سیستم، تحلیل علل توقفات و خرابی‌ها در قالب نمودار پارتو، تحلیل روند توقفات در قالب نمودار z و …

 

البته باید بدانید داشتن معضل در امور نت، صرفاً مربوط به نداشتن نرم‌افزار مناسب سیستم مکانیزه مدیریت نگهداری و تعمیر نیست، در ابتدا باید زیر ساخت‌ها را فراهم کنید. بخش مهمی از زیرساخت‌ها مربوط به جمع‌آوری بانک صحیح اطلاعاتی است که از مطالب ذکر شده در فرم‌ها استفاده می‌کند. پس تهیه فرم‌ها باید به درست‌ترین شکل ممکن صورت بگیرد.

 

سیستم مکانیزه مدیریت نگهداری و تعمیر

 

مزایای حاصل از تکمیل و تحلیل اطلاعات مندرج در فرم درخواست و گزارش تعمیر

یکی از مهمترین فرم‌ها در بخش نگهداری و تعمیرات فرم مربوط به درخواست و گزارش تعمیر است. اگر شما چنین فرمی را در بانک اطلاعاتی خود داشته باشید خواهید توانست موارد زیر را در سیستم خود پیاده کنید:

  1. 1. تحلیل اثربخشی PMها
  2. بهینه نمودن نظام بازرسی‌ها
  3. بررسی صحت عملکرد سنسورهای هشداردهنده خرابی‌ها
  4. تحلیل اثر بخشی تست‌های عملکردی و …
  5. تحلیل علت‌های خرابی تجهیزات و تهیه جدول عیب‌یابی و به روز در آوردن
  6. تحلیل زمان‌های انجام تعمیرات و محاسبه استانداردهای زمان انجام تعمیرات
  7. تهیه دستورالعمل‌های انجام تعمیرات
  8. تعیین تجهیزات و ابزارآلات خاص استفاده شده در تعمیرات
  9. تحلیل علل تأخیر در انجام تعمیرات
  10. تحلیل هزینه‌ای نت

این داده‌ها توسط درخواست‌کننده و مجری امور نگهداری و تعمیرات ارائه شده و توسط دفتر فنی/برنامه‌ریزی تعمیرات و ترجیحاً با بهره‌گیری از امکانات نرم افزار سیستم مکانیزه مدیریت نت به اطلاعات و در جلسات کارشناسی و تحلیلی این اطلاعات به دانش و توانایی تبدیل می‌شود.

 

در مجموع بهترین راهکار جهت بهبود روش‌های مدیریتی در بخش نگهداری و تعمیرات مربوط به جمع‌آوری درست اطلاعات و تحلیل کارشناسانه آنها است.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا