مدیریت پیمانکاری در صنعت معدن

 

باوجود تمامی مشکلات به وجود آمده ناشی از بحران جهانی COVID-19، صنعت معدن تاکنون توانسته مشکلات را پشت سر بگذارد. با توجه به رکود اقتصادی که در نتیجه این همه‌گیری در بیشتر صنایع به وجود آمد اما صنعت معدن نه تنها دچار رکود نشد که توانست رشد قابل‌توجهی را هم در این دوران برای خود رقم بزند. البته باوجود موقعیت خوبی که در حال حاضر این صنعت برخوردار است، اما هنوز نیاز به راه‌حل‌هایی برای از بین بردن ناکارآمدی‌های موجود وجود دارد. در این میان به نظر می‌رسد یکی از مواردی که نیاز به بازنگری جدی دارد مدیریت پیمانکاری در حوزه صنعت معدن است. ازآنجایی‌که تعداد شرکت‌های پیمانکاری در حوزه معدن روزبه‌روز در حال افزایش است، رفع ناکارآمدی‌های این حوزه سبب خواهد شد تا سازمان‌های معدنی رشد اقتصادی بهتری داشته باشند.

برای بررسی‌ها و ارزیابی‌های انجام شده در این مقاله، اطلاعات مربوط به 150 شرکت معدنی مورد بررسی قرار گرفت. البته در نظر داشته باشید که حدود 90 درصد از این شرکت‌ها بیشتر از روش‌های سنتی برای ردیابی اطلاعات پروژه مانند تکمیل، بهره‌وری و بودجه‌بندی استفاده می‌کردند. به همین دلیل ممکن است این داده‌ها با خطا همراه باشند. به دلیل اهمیت تحلیل داده‌ها در دنیای امروز، ماندن در رقابت به معنای اتخاذ ابزارهای دیجیتالی برای کاهش فرآیندهای دستی و کم کردن احتمال خطا خواهد بود.

در حال حاضر گذار صنعت به سوی دیجیتالی شدن است که سطح جدیدی از هوش مصنوعی را در جهت بهبود فرایندهای صنعتی به کار می‌گیرد. شرکت‌های معدنی برای پیشی گرفتن از رقبای خود باید از ابزارهای دیجیتالی برای کاهش هزینه‌ها و کارآمدتر و شفاف‌تر شدن مدیریت پیمانکاری استفاده کنند. با این کار احتمال کاهش هزینه‌ها و موفقیت پروژه افزایش خواهد یافت.

 

به‌کارگیری ابزارهای دیجیتال برای پایش نتایج و ارزیابی چالش‌ها می‌تواند کمک مؤثری به بهبود مدیریت پیمانکاری در صنعت معدن باشد.

 

مدیریت یک شرکت پیمانکاری با انجام چه مواردی ممکن است؟

وقتی شما مدیریت یک شرکت پیمانکاری را به عهده می‌گیرید، با هر پروژه جدید ناگزیر به پرداخت هزینه و صرف انرژی و زمان بیشتری هستید. اما برای بالا بردن بازدهی باید بتوانید بین هزینه‌ها، کیفیت و کارآیی تعادل ایجاد کنید که ایجاد و حفظ این تعادل می‌تواند یک چالش بزرگ برای مدیریت شرکت‌های پیمانکاری باشد. این امر مستلزم ایجاد روابط، پیگیری مخارج و مشاهده اثربخشی نیروی کار خواهد بود.

 

استفاده از ابزارهای دیجیتالی در صنایع معدنی

 

هزینه‌های شرکت‌های پیمانکار در حوزه معدن چقدر است؟

طبق نظرسنجی از 150 شرکت پیمانکار معدنی برای ارزیابی هزینه‌های پیمانکاری باید سه معیار زیر را در نظر بگیریم:

  1. نیروی کار
  2. تجهیزات
  3. مصالح

آنطور که مشخص است اصلی‌ترین هزینه‌های مربوط به شرکت‌های معدنی مربوط به این سه بخش بوده و هر چه این شرکت‌ها بتوانند هزینه‌های مربوط به این سه بخش را کاهش دهند درنهایت می‌توانند در چارچوب بودجه‌بندی خود پیش بروند، کاری که طبق آمار برای اغلب پیمانکاران چالش جدی است.

 

نقاط اصلی مدیریت پیمانکاری در صنعت معدن چیست؟

مورد بعدی که در نظرسنجی به آن توجه کردیم شناسایی نقاط اصلی مشکل‌ساز برای شرکت‌های معدنی در مورد مدیریت پیمانکاری بود. در این نظرسنجی از هر شرکت خواستیم تا هفت مورد از مسائل چالش‌برانگیز در شرکت خود را به ترتیب بیشترین تا کمترین رتبه‌بندی کنند. در نهایت با جمع‌بندی نتایج ما به این 7 مورد رسیدیم:

  1. برنامه‌ریزی تعمیر و نگهداری
  2. دستیابی به مهارت مناسب
  3. مدیریت نیروی انسانی
  4. فرایند مجوز گرفتن
  5. کمبود نیروی کار موجود
  6. مدیریت در چارچوب بودجه‌بندی
  7. مدیریت در چارچوب زمان‌بندی

آمارها نشان می‌دهد بیش از 60 درصد از شرکت‌های حاضر در این بررسی نمی‌توانستند بودجه یا زمان‌بندی خود را به درستی مدیریت کنند. بنابراین یا پروژه در موعد مقرر به پایان نمی‌رسید یا هزینه‌ها بیشتر از بودجه مشخص شده بود که هر کدام از این موارد می‌تواند منجر به کاهش سودآوری یک شرکت شود.

 

چالش های اصلی بخش تدارکات در شرکت‌های پیمانکاری معدن

 

چالش‌های اصلی بخش تدارکات در شرکت‌های پیمانکاری معدن چیست؟

در مرحله بعد از پاسخ‌دهندگان نظر سنجی درخواست شد تا مهمترین چالش‌های بخش تدارکات خود را اعلام کنند و درنهایت به این نتیجه رسیدیم که 6 مورد زیر مهمترین نکات در این بخش هستند:

  1. تفاوت قراردادها با یکدیگر
  2. مدیریت نگرانی‌های هر کارفرما
  3. دریافت گواهینامه‌های لازم
  4. تنظیم شرایط مذاکره
  5. مدیریت سفارشات
  6. ممیزی فروشنده
  7. مدیریت در چارچوب زمان‌بندی

اینها مواردی است که یک سیستم مدیریت پیمانکاری صحیح و به‌روز می‌تواند به راحتی به آنها پاسخ دهد.

 

نتیجه‌گیری

پس از نتایج مربوط به 150 شرکت پیمانکاری معدنی مشخص شد که این شرکت‌ها به خصوص در مورد بودجه و زمان‌بندی دچار مشکل هستند و نیاز به بازنگری مدیریتی دارند. با این حال 84 درصد از پاسخ‌دهندگان این نظرسنجی ادعا کردند باوجوداینکه حدود 60 درصد از پروژه‌های آنها یا به موقع به اتمام نمی‌رسد یا هزینه‌های بیشتری را روی دستشان باقی می‌گذارد،از سیستم مدیریت پیمانکار فعلی خود راضی هستند. گویا عملکرد واقعی با نتایج داده‌ها متفاوت است و این می‌تواند به دلیل روش‌های دستی و سنتی باشد که بیشتر این شرکت‌ها برای نظارت و پایش عملکرد خود در نظر می‌گیرند. در هرصورت آنچه مشخص است برای بهبود شرایط موجود و رقابت‌پذیری بیشتر نیاز به یک راه حل دیجیتال جهت نظارت بر نحوه اجرا و مدیریت هزینه پروژه‌ها خواهد بود.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا